HU_mini.gifÁllásajánlatok
Hírek:
9001_2009-2.bmp


Cégünk informatikai rendszerének kifejlesztője a Béker-Soft International Kft.
Egészségpénztári partnerek listája

________________________________

AZ IDŐBEN FELFEDEZETT EMLŐRÁK JÓ ESÉLLYEL GYÓGYÍTHATÓ!
________________________________

AZ ESETLEGES ELVÁLTOZÁSOK MÁR KORAI STÁDIUMBAN KIMUTATHATÓK!
________________________________

MÉG HATÉKONYABB EMLŐRÁKSZŰRÉSRE NYÍLIK LEHETŐSÉG!
________________________________

RÖVID IDEIG TARTÓ, FÁJDALOMMENTES VIZSGÁLAT!
________________________________

JELENLEGI LEGKORSZERŰBB TECHNIKA, GIOTTO IMAGE 3D TÍPUSÚ EMLŐRÁKSZŰRŐ BERENDEZÉS
________________________________
Giotto folapkismeret.bmp

Időpont egyeztetéshez hívja a
(1) 489-0695, illetve a (1) 489-0696-os számokat.

Giotto 04e.jpgGiotto 04c.JPGGIOTTO direkt digitális mammográfia – az új emlőrák vizsgálati módszer
Nézze meg kisfilmünket az emlőrák új vizsgálati módszeréről, amely a MaMMa Zrt. budapesti telephelyén készült:
Az új emlőrák vizsgálati módszerről részletesen . . .

A MaMMa Zrt. Igazgatósága 2008-ban döntést hozott arról, hogy a mammográfiai berendezéseit a jelenleg legkorszerűbb technikára, a direkt digitális mammográfiai rendszerre cseréli. A hosszú előkészítő szakaszt – amelynek során összehasonlította különféle gyártók termékeit – követően a GIOTTO IMAGE 3DL típusú berendezés mellett döntött. A készülék az olasz IMS cég terméke, amelyhez a FŐNIX páciens adatfeldolgozó, leletező és archiváló szoftvert a magyar BSI cég fejlesztette. A készülék üzembehelyezését és a szervizelését, a szakemberek betanítását a Mádai és Társai Kft biztosítja.

Az alábbiakban bemutatjuk Önöknek, hogy milyen szempontok vezérelték a MaMMa Zrt. vezetését a berendezés kiválasztásánál a páciensek és a munkafolyamatok érdekében:
 • Pácienskomfort növelése
 • Képek minőségének a javítása
 • A munkafolyamatok ésszerűsítése
 • A képek archiválásának korszerűsítése


Az új berendezéssel még hatékonyabb emlőrákszűrésre nyílik lehetőség. A hölgyek számára az emlőrák vizsgálat az eddigieknél is kisebb kellemetlenséggel jár, és az eredményre sokkal kevesebbet kell várni. A felvételek és a leletek digitalizált formában könnyen tárolhatók, új vizsgálat esetén egyszerű összehasonlítást tesznek lehetővé.

Az önvizsgálat, az orvosi fizikális vizsgálat és az ultrahang alkotta kép mellett 40 éves kor felett mammográfiás emlőrákszűrésre van szükség, hogy az emlő esetleges elváltozásaira minél hamarabb fény derüljön. A mammográf minimális (az embert a mindennapokban természetesen érő sugárzásnál nem nagyobb) sugárdózissal röntgenfelvételt készít az emlőszövetről. Az új, digitális GIOTTO emlőrákszűrő berendezéssel a nagyobb mellről alkotott kép is pontosabb az eddigieknél. A felvétel készítéséhez az emlőt össze kell nyomni, ami ha fájdalommal nem is, de kellemetlen érzéssel járhat. Az új, digitális mammográf használata során ez a nyomás lényegesen kisebb, a berendezés automatikusan a vizsgált mell nagyságához, szöveti felépítéséhez szabja a kompresszió erősségét.

Természetes, hogy mindenki minél hamarabb a kezében szeretné tartani a vizsgálat eredményét, a GIOTTO emlőrákszűrő berendezéssel a leletezési és ezzel a várakozási idő is nagymértékben csökkenthető. Mivel az esetleges elváltozások már a korai stádiumban kimutathatók, ezt követően kevéssé radikális műtéti beavatkozás mellett rendkívül jó eredménnyel kezelhetők: AZ IDŐBEN FELFEDEZETT EMLŐRÁK GYÓGYÍTHATÓ!Ma hazánkban minden 45 és 65 év közötti nő kap kétévente ingyenes mammográfiás szűrésre behívót. Elkeserítő, hogy az ingyenesség, a könnyű elérhetőség és a rövid ideig tartó, fájdalommentes vizsgálat ellenére a behívottaknak csak mindössze 40 százaléka jelenik meg a szűrőállomásokon. A Mamma Egészségügyi Zrt. digitális emlőrákszűrő berendezése minden önmaga egészségéért felelősséget érző hölgy számára elérhetően újabb lehetőséget nyújt a szűrésre, hogy bárki elmondhassa: MINDEN TŐLEM TELHETŐT MEGTETTEM.


Azon hölgyek, akik 45 évnél fiatalabbak, és még nem kapnak hivatalos behívót, vagy két év helyett évente szeretnék kivizsgáltatni magukat, privát páciensként is igénybe vehetik a Kapás utcai rendelőintézetben működő mammográfiás emlőrák-szűrő centrumot. Telephelyeinkről bővebben itt
34 _ emlőrák szűrés 01.jpg
34 _ emlőrák szűrés 02.jpg
34 _ emlőrák szűrés 03.jpg
34 _ emlőrák szűrés 04.jpg
34 _ emlőrák szűrés 05.jpg
34 _ emlőrák szűrés 06.jpg
34 _ emlőrák szűrés 07.jpg
A GIOTTO IMAGE 3DL típusú emlőrákszűrő berendezés részletes bemutatása
A GIOTTO elegáns formájú egyedülálló kör alakú háromdimenziós emlőrákszűrő berendezés, amely:
 • Növeli a páciens komfortérzetét az emlőrák vizsgálat alatt.
 • A dönthető pozíció jobban alkalmazkodik a páciens alkatához, így 2 cm-el nagyobb a vizsgálható emlőszöveti területet. Az emberi test is háromdimenziós, ugyanígy a GIOTTO emlőrák vizsgálati berendezés is.
 • A kerekes székes emlőrák vizsgálatok is jobbak a 3D tulajdonság miatt.
 • Az eddig hagyományos módon oldalról pozícionált páciens szemtől szemben is vizsgálható, amellyel a hatékonyságon túlmenően egy páciensbarátabb megoldást tesz lehetővé a készülék.
 • A páciens megfelelő dőlési lehetősége, valamint egyéb izomkoncentrációt okozó fogók elhagyása szintén elősegítik a páciensek kedvezőbb pozicionálását.
 • A szenzitív emlőkompressziós rendszer könnyíti a páciens diszkomfort érzését a mell összenyomása alatt, tekintettel arra, hogy speciális szoftverprogram segíti a megfelelő kompresszió kiválasztását az emlősűrűségéhez alkalmazkodva.


A kitűnő képminőség a Raffaello* szoftver (további gondolatok az oldal alján) által támogatva biztosítja az optimális kontrasztot és megmutatja a legfinomabb részletét is az emlőszövetnek, ezzel lehetővé téve a legkisebb elváltozások felismerését is a tömör emlőben, növelve az emlőrák korai diagnosztizálását:.
 • A GIOTTO előnye továbbá, hogy az emlőrák vizsgálat során a legjobb kontraszt a legalacsonyabb sugár-dózissal érhető el, függetlenül az emlő méretétől.


A emlőrákszűrő berendezés ergonómiailag jobban segíti a kezelőszemélyzet munkáját is:
 • A munkafolyamat könnyebbé és gyorsabbá válik.
 • A felvételek között a GIOTTO emlőrákszűrő berendezés automatikusan állítja be magát a következő felvételre, ezáltal is csökkentve a várakozási időt az egyes felvételek között.


A digitális technikából eredő további előnyök:
 • Csökken a rontott felvételek száma
 • A digitális archiválással a tárolás biztonságosabb, az elveszett felvétek száma nulla
 • A digitális leletezéssel felgyorsulnak a munkafolyamatok
 • A vizsgálatok minősége javítható, a minőség ellenőrzés automatizálható


A leletezés gyorsul, a korábbi emlőrákszűrési vizsgálatok előkeresése, összehasonlítása is lényegesen gyorsabb.
 • Lehetővé válik a távkonzultáció és távleletezés
 • Az adatvédelmi szempontok jobban érvényesíthetők
34 _ emlőrák szűrés 08.jpg
34 _ emlőrák szűrés 09.jpg
34 _ emlőrák szűrés 10.jpg
34 _ emlőrák szűrés 11.jpg
34 _ emlőrák szűrés 12.jpg
34 _ emlőrák szűrés 13.jpg
34 _ emlőrák szűrés 14.jpg
Az időben felfedezett emlőrák jó eséllyel gyógyítható!
Természetes, hogy a „gyógyítható emlőrák” kijelentés örömmel tölt el bennünket, azonban a címbéli mondat lényege mégis az „időben felfedezett emlőrák” szavakban rejlik. Annak ellenére, hogy csak a nők 10 százaléka lehet érintett az élete folyamán, a szerencsénkben nem bízhatunk, viszont az emlőrákszűrésekben annál inkább.

Bár az emlőrák gyógyíthatóságának hátterében tucatnyi orvosi kritérium húzódik, biztonsággal kijelenthetjük, hogy az érintett hölgyek esélyét a gyógyulásra az elváltozás mérete befolyásolja leginkább: minél kisebb a daganat, annál jobbak az esélyeink.

Amikor a daganat fejlődésnek indul, pusztán néhány sejtcsoportból áll. Fizikai vizsgálattal – tapintással – körülbelül 1 centiméteres elváltozást vagyunk képesek tapintani. Míg a kórosan osztódó sejtek tömörülése eléri a tapinthatóság határát, akár 10 év is eltelhet! Az emlőrák veszélye leginkább a 40 év feletti korosztályt érinti. Ebben az érintett, 40 év feletti korosztályban nem elégedhetünk meg pusztán az önellenőrzéssel és a fizikai vizsgálattal, szükséges a mammográfiás emlőrákszűrés, amivel már a tapinthatóság előtt is kimutatható az elváltozás az emlőben.

A statisztikai adatok szerint a rendszeres emlőrákszűrésen részt vett nők emlődaganatainak 50 százaléka 1,5 centiméteresnél kisebb átmérőjű. Az ilyen kisméretű daganatok kezelése lényegesen „barátságosabb”, sokkal kisebb műtéti beavatkozást tesz szükségessé. A nők nagy része még mindig azt gondolja, hogy az emlőrák egyenlő a mell eltávolításával, holott erre csak nagyon ritkán, többnyire a későn felfedezett esetekben van szükség.

Magyarországon 45 emlőrák-szűrő hely működik, ezek közül 38 komplex mammográfiás központ, ahol az emlőrákszűrésére és a terápiára is lehetőség nyílik, míg 7 helyen csak szűrőállomás működik. A komplex mammográfiás központok akkreditációval rendelkeznek, folyamatos szakmai ellenőrzés alatt állnak, illetve a leletek kettős leolvasással készülnek. Velük együttműködésben szakorvosi csoport (sebész, onkológus, patológus) felügyeli a betegek gyógyítását és gyógyulását.

A kilencvenes évek elejétől van lehetőség hazánkban mammográfiás emlőrákszűrésre, és az 1998-ban megjelent, a lakossági emlőrákszűréseket szabályozó kormányrendelet óta hívják be az érintett hölgyeket ingyenes szűrővizsgálatra. A rendszeres, szervezett emlőrákszűrés 2001-től, a Népegészségügyi Program alapján indult meg. Jelenleg is közel 600 000 behívottnak – sajnos – csak kevesebb, mint a fele megy el a vizsgálatra. Az ÁNTSZ adatai szerint az emlőrákszűrésen résztvevők körülbelül 6 százalékát hívják vissza újabb ellenőrzésre, és ennél jóval kisebb arányban van szükség műtétre, a megjelentek mindösszesen fél százalékának.

Kevés rákos megbetegedésről mondható el, hogy időben felismerve teljesen meggyógyítható, az emlőrák ezek közé tartozik. Az önellenőrzés mellett évente vagy kétévente egyszer egyetlen órát rászánva (behívóval ingyenes szűrésen) elengedhetetlen lenne részt venni emlőrákszűrésen. Primavera Rákszűrés Program


Ha még nem tartozunk a behívottak körébe, privát páciensként kb. 12 ezer Ft/szűrés áron vehetünk részt: ennél többet nem várhatunk el egyetlen társadalomtól és egészségügyi rendszertől sem, A VIZSGÁLATRA SENKI NEM TUD ELMENNI HELYETTÜNK!*A gyártó azért nevezi Raffaello-nak, mert a reneszánsz művész a részletek gondos kidolgozásáról volt híres.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.