HU_mini.gifÁllásajánlatok
Hírek:
9001_2009-2.bmp


Cégünk informatikai rendszerének kifejlesztője a Béker-Soft International Kft.
Egészségpénztári partnerek listája
Önvizsgálat
Nagyon fontos, hogy a mammográfiás filmeket (amelyeket a lelettel együtt kiadunk) épségben megőrizze, és a következő vizsgálatra (vagy az esetleg időközben elvégzett ugyanilyen mellvizsgálatra) magával hozza.

Azt tanácsoljuk Önnek, hogy melleit havonta egyszer, menstruáció után (vagy ha már nem menstruál, akkor minden hónap azonos napján) vizsgálja meg, mert egy új daganatos elváltozás – ritkán ugyan – a vizsgálatok közti időben is kialakulhat.
Az emlő önvizsgálata:

vizsg1.bmp
1. Álljon a tükör elé felemelt karokkal és vállakkal. Nézze meg a melleit, van-e rajtuk bőrelváltozás (bőrbehúzódás, megvastagodás, elszíneződés, nem gyógyuló bimbósebesedés, stb.) Ismételje meg ugyanezt úgy, hogy karjait felfelé emeli.

2. Feküdjön le kényelmesen egyik kezét a feje alá téve és egy párnát a vállai alá helyezve. A másik kezével tapintsa át az ellenoldali emlőjét körkörösen, majd az azonos oldali hónalját is. Ezután tegye a karját a teste mellé és így ismételje meg. Ugyanezt a vizsgálatot végezze el a másik emlőjén is. Érzékenyebben tud tapintani, ha előzőleg melleit bekeni krémmel, napolajjal, esetleg vizes szappannal. A tapintás során figyeljen a változásokra: van-e valamilyen új tömörülés, körülírt csomó melleiben vagy hónaljában.
vizsg.bmp3. A mellvizsgálatot álló helyzetben, pl. zuhanyozás közben is ajánlott elvégezni. Ilyenkor a hónaljak általában könnyebben áttapinthatók.

4. Végül enyhén nyomja meg mindkét mellbimbóját. Ha valamelyik bimbójáratból véres, szalmasárga, víztiszta savós váladék préselődne ki, további vizsgálatra jelentkezzen!
Ha felsoroltak közül bármelyik tünetet észleli magán (vagy akár csak bizonytalan is abban), ne késlekedjen háziorvosán vagy nőgyógyászán keresztül Emlődiagnosztikai Centrumunkhoz fordulni.

Mint minden szűrővizsgálat, a mammográfiás emlőszűrés is akkor eredményes, ha rendszeresen megismétlésre kerül, a leletben javasoltak szerint.

Dr. Péntek Zoltán
elnök-igazgató
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.